Hoeveel mannen kennen jou echt goed?

Hey man,

Veel mannen schrikken als ik ze deze vraag stel. Meestal om een van de volgende drie antwoorden:

‘Er is niemand die me goed kent.’ Deze mannen leven geïsoleerd. Ze hebben geen partner, nauwelijks kennissen, geen vrienden, en werken meestal hard aan inhoudelijke zaken, zoals IT, finance of administratie. Maar ook mannen mét partner geven dit antwoord en dat zegt een hoop over het gebrek aan verbinding in hun relatie. Al deze mannen realiseren zich door deze vraag dat een belangrijk menselijk verlangen er karig van komt in hun leven: het verlangen om gekend te worden.

‘Er is eigenlijk maar één iemand die me goed kent: mijn partner.’ Voor de meeste mannen is dat hun vrouw, maar het geldt ook voor man-man stellen. Ze delen hun innerlijke wereld alleen met hun partner. Thuis komen hun gevoelens en dilemma’s op tafel, maar zodra ze de deur uitgaan, zetten ze een masker op. Vaak onbewust. Zo overleven ze de dag, zonder echt geraakt of gekend te worden. Natuurlijk is dat al beter dan helemaal niemand, maar het legt ontzettend veel druk op de relatie. Als hun partner het even niet in huis heeft, is deze man emotioneel verloren. En ook kent hij niet de kracht van steun en spiegeling door een groep oprechte mannen.

‘Potver, ik ken heel veel mensen, maar niemand kent mij echt!’ Deze mannen schrikken nog het meest. Ineens zien ze dat ze met al die vlotte gesprekken over reizen, auto’s en survivaltips écht contact uit de weg gaan. Werkelijk niemand van al die mensen om hen heen heeft enig idee waar ze ’s nachts van wakker liggen, waar ze naar op zoek zijn, welke onrust in hun hart woont. Dit is een schrijnend moment voor de meesten. Maar het mobiliseert ook om iets te veranderen.

Voor al deze mannen creëren we bij Mannenkracht een safe space om werkelijk contact te maken met andere mannen die geïnteresseerd zijn in groei en ontwikkeling. Mannen die ook meer van het leven willen dan de standaardbeelden voor hen mogelijk maken. Mannen die erachter willen komen of ze nou de enige zijn die het lang niet allemaal weten, hoe hard ze ook hun best doen om dat wel uit te stralen. Die op zoek zijn naar nieuwe antwoorden, waardoor ze meer van het leven en hun geliefden kunnen genieten. De basis daarvan is dat ze meer van zichzelf kunnen houden, al is dat voor de meeste mannen een hele ontdekking.

Als je je hierin herkent, nodig ik je van harte uit om mijn organisatie Mannenkracht eens te bekijken. Want mannen hebben mannen nodig om tot hun volle potentieel te komen. Om leiderschap over je mannenleven te nemen, heb je input van een cirkel van mannen nodig. En als je geen idee hebt waar ik het over heb, dan nodig ik je met dubbel enthousiasme uit om naar onze events te komen, zoals onze Het Is Tijd Man Dag. Hierin brengen we alle principes uit ons boek ‘Het Is Tijd Man‘ (Altamira, 2020) tot leven. Je bent van harte welkom om hieronder een plek te reserveren op onze eerstvolgende editie: