GOUD

Tweedaagse training om je relatie te laten schitteren

27 en 28 december 2020, Amsterdam

Met Jeroen Biegstraaten & Marije Oostindie

Hoe kun je verlangen naar wat je al hebt?

Het einde van het jaar komt er aan. Deze donkere tijd nodigt altijd al uit om naar binnen te gaan en de warmte en nabijheid van onze geliefde op te zoeken.
Nu corona ons allemaal binnenshuis roept, al helemáál.

Wat is er mooier dan deze tijd, waarin we zo worden teruggeworpen op de relatie met onze geliefde, aan te grijpen om die relatie verder te verrijken?
Dat is wat we in deze tweedaagse training gaan doen.

In een kleine groep van maximaal zes stellen – intiem en meteen coronaproof – krijg je veel persoonlijke aandacht en ruimte voor het Goud in jullie relatie. Want dat is er, in overvloed. Alleen raakt het in het dagelijkse gedoe vaak dof, of zelfs vergeten.

‘Goud’ ervaar je in het samenzijn met je geliefde als je je zowel vrij áls verbonden voelt. In deze tweedaagse rusten we je uit met nieuwe mogelijkheden en technieken om jullie relatie gloedvol te laten bloeien in 2021. We gaan delven, poetsen en genieten.

Dag 1: Het delven van het Goud

Misschien ken je wel dat je aandacht zo makkelijk uit gaat naar de dingen die je anders wilt. Naar wat er niet goed gaat, naar wat er mist, naar waar de ander niet in huis heeft wat jij nodig hebt… Maar je zou nooit de shit van een relatie pikken als er niet óók heel veel goedheid zou zijn.

Als je op zoek gaat naar de kostbaarheid van jullie contact, kom je onvermijdelijk de obstakels tegen: puin uit het verleden en obstakels in het heden maken dat het goud niet altijd schittert.

Hoe kan je toch blijven samenwerken, óók als het lastig wordt? Hoe spreek je je uit over de dingen die je graag anders zou zien in je relatie? En hoe hou je een gezonde balans tussen verlangens over de toekomst en genieten van hetgeen er al is? “How can you desire what you already have?”, zoals Esther Perel, de relatietherapeute van wereldfaam het zo mooi verwoordt.

Genieten geeft je energie. Zonder die brandstof moet je relatie altijd maar veranderen, en die onrust dient je niet. Het is dus gelukkig niet alleen hard werken en diep graven op deze eerste dag. We sluiten af met een zachte, vriendelijke vorm van aanraken waarmee je elkaar en jezelf helpt ontspannen.

Dag 2: Het schitteren van het Goud

Op de tweede dag van dit programma houden we ons bezig met het laten glanzen van om het goud. De ingrediënten voor glans zijn: plezier, spel en ontspanning. Voor deze dingen komt er ruimte als je je veilig en vrij voelt. Om dat te voelen helpt het als je je grenzen kunt aangeven – en dat ze worden gehoord en gerespecteerd.

Hoe weet je eigenlijk wat je grenzen zijn? En betekent een grens dan ook altijd dat iets stopt?
Deze dag zullen we veel bewegen. We sluiten af met een Tantrisch ritueel waarin we alles van de twee dagen integreren, zodat jullie ontspannen en liefdevol verbonden het jaar kunnen afsluiten en het nieuwe kunnen betreden.

Waarom in een groep?

Alle oefeningen die we jullie bieden zal je samen doen met je partner. Je zal veel samen uithangen op een klein eilandje, in een zee met andere eilandjes. Waarom zou je dit dan doen in een groep, vraag je jezelf misschien af? Het kan al een best spannend idee zijn om jezelf zo aan je eigen partner te laten zien, laat staan aan onbekende anderen.

De andere stellen zullen van jullie leren en zichzelf soms herkennen in jullie. En andersom: jullie leren van hen, en herkennen jezelf in wat zij zullen delen over hun contact. Zo heb je de beschikking over veel meer ‘leraren’ dan alleen wij twee.

Jeroen en ik hebben nog steeds contact met mensen uit onze allereerste Tantra week (in 2007!); daar zijn diepe vriendschappen ontstaan die ons leven zeer hebben verrijkt. We hopen dat je de andere mensen uit de groep zal ervaren als een groot cadeau.

Jezelf openen in een groep vraagt om een veilige bedding waarin alles wat er plaats vindt en wordt gezegd, vertrouwelijk blijft. Opname apparatuur, telefoons en camera’s hebben dan ook uiteraard geen plek in dit programma.

Voor wie?

Deze Tantra training is voor stellen die zoeken naar nieuwe manieren om hun relatie te verdiepen en te verstevigen. Enige ervaring met lichaamswerk, meditatie en zelfonderzoek is een vereiste. Als jullie nooit eerder iets met Tantra deden, raden we je aan om eerst een Avond vol Aandacht – privé introductie tot Tantra te boeken.
De tweedaagse sluit hier naadloos op aan, en gaat daar op verder. (Ook in de kerstvakantie bied ik een aantal mogelijkheden om een privé-sessie te boeken). Samen met ‘Relatie van Goud’ aan het einde van je vakantie doe je dan een mini-retraite, waarmee je jezelf en je partner de aandacht geeft die jullie verdienen.
Als je eraan twijfelt of deze training geschikt voor jullie is, neem dan altijd even contact met me op (info@jeroenbiegstraaten.nl / 06-11289558).

Praktische info

Investering: Deze training kost €645,- per koppel.
Dit is inclusief koffie & thee, lekkers en twee keer een gezonde vegetarische lunch.*
Plus: een aantal sleuteloefeningen zullen beschikbaar voor jullie blijven, zodat je ze thuis eenvoudig kunt herhalen en onderdeel kunt laten worden van jullie samenzijn.

Data: 27 & 28 december, 10:00 – 17:00 uur (inloop vanaf 09:30)
Adres: Asterweg 20-G3, Amsterdam-Noord

Coronaproof: deze tweedaagse vindt plaats in een ruimte waarin we ruim voldoende afstand kunnen houden tot elkaar. Uiteraard zorg je voor een optimale gezondheid en houd je je in de aanloop naar deze retraite aan het protocol van de overheid. Bij eventuele klachten of verhoging laat je je eerst testen voordat je deel kunt nemen aan deze training. Lees hier verder over de annuleringsvoorwaarden.

*Heb je voedselallergieën? Geef deze dan door bij je aanmelding onder ‘aanvullende informatie.’